City Shimao / Kokaistudios City Restoration

City Shimao / Kokaistudios City Restoration

City Restoration Festival / Shanghai Kokaistudios Shimao, the front elevation. Image © Qingshan Wu

front elevation. Image © Qingshan Wu



view the people's square. Image © Qingshan Wu


view from balcony to square. Image © Qingshan Wu


view from square to entrance. Image © Qingshan Wu


flying escalators. Image © Qingshan Wu





+ 47



  • Architects

  • Location

  • Category

  • Chief Architect. T

    Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani

  • Director of Architectural Design

    Wei Li

  • Architectural Design Team

    Dongyin Li, Anna Maria Austerveil, Paz Taibo Eva Maria, Yong Zheng, Zhantao Qin, Bohua Guan, Wenbin He, Daniele Pepe

  • Distance

    58000.0 m2

  • Project Year

    2018

  • photograph


view from center Xizang Rd .. Image © Qingshan Wu

view from center Xizang Rd .. Image © Qingshan Wu


Text description provided by the architects. Following a global recommendation for K11 in Shanghai, as well as a COFCO Plaza in Beijing, Kokaistudios again brings its expertise in the refurbishment of a shopping center to the ever-expanding retail site. The recent refurbishment of the Shimao City Festival in Shanghai reflects this contemporary crossroads, and illustrates how by extending the functionality of malls and reflecting on circulation, the city can reaffirm these large structures as useful participatory spaces. and exchanges.


entrances step 1 and 2. Image © Qingshan Wu

entrances step 1 and 2. Image © Qingshan Wu



view the people's square. Image © Qingshan Wu

view the people's square. Image © Qingshan Wu


Shimao Festival City, which is built in 2006, is a modern monument of Shanghai. With retail, hotel and office space, it is located at the top of Nanjing Nan Road's famous shopping street in Shanghai, with views of nearby People's Square. But despite its prime sites residents were quickly hiding at the mall in favor of venues that were more clearly aligned with their contemporary city lifestyle.


general view

general view


Kokaistudios was tasked with upgrading the existing retail component of Shimao Festival City. By recycling the circulation both inside and outside the facility, and identifying clear paths by type of visitor, and creating openness and space, since refurbishment was completed in November 2018, the main Mall helped the main Shanghai real estate corner to revitalize. In doing so, it put the center firmly into place for both locals and tourists alike, reuniting with the city.


the square and the entrance. Image © Qingshan Wu

the square and the entrance. Image © Qingshan Wu



view from square to entrance. Image © Qingshan Wu

view from square to entrance. Image © Qingshan Wu


The Kokaistudios 'design concept is a theater and the reform is focused on visitor flow of three users' “roles”: tourists, spectators and actors, and areas of the Mall are envisaged as the foyer, auditorium, and backyard. theater platform. Starting from the outside, pet red external carpet external visitor guides along the sky staircase stretching from Nanjing Dong Lu to a third floor balcony and podium entry space. From here, visitors can access the second staircase of an external staircase, and bring them to another covered with a balcony on the fifth floor.


the concept of opera

the concept of opera



front night view. Image © Qingshan Wu

front night view. Image © Qingshan Wu


Tourists: Created primarily by memorable tourists, the red carpet guides visitors on an experimental journey. Through the best way to alleviate the center, the “red carpet” provides spectacular views on Nanjing East Road and People Square; they reinstate the essence of architecture itself, particularly with regard to its diagonal axis. It also sees that the functionality of the center expands that tourist attractions, restoring Shimao City Festival as a public space to enjoy all aspects of Shanghai's life – not just shopping.


view from the 4th floor balcony to east nanjing Rd. Image © Qingshan Wu

view from the 4th floor balcony to east nanjing Rd. Image © Qingshan Wu



east elevation

east elevation



5th floor entrance. Image © Qingshan Wu

5th floor entrance. Image © Qingshan Wu


As well as mitigating the perimeter of the enclosed mall, and physically re-connecting its architecture to its environs, the intervention relocates the focal point of the center to the upper levels. When previously the heart of the mall was accessed via its flagship stores on the ground floor only, Kokaistudios solution transports visitors directly to its foyer. refocused and newly opened floors, giving energy and movement to the previously un-visited facilities upper levels.


stage 1 raised lobby atrium. Image © Qingshan Wu

stage 1 raised lobby atrium. Image © Qingshan Wu



stage 1 raised lobby atrium. Image © Qingshan Wu

stage 1 raised lobby atrium. Image © Qingshan Wu


Spectators: It was also vital to position the center as a lifestyle destination that stretches beyond retail to attract a second demographic goal: The residents of Shanghai, who are synonymous here as “audiences.” a number of well-finished restaurants and bars on the fifth and sixth floors. With this in mind, a newly created street entrance opens to an attractive atrium: with vertical wooden boards, which is likely to increase the overall height of the attraction and has LED columns, and gives light, openness, and drama to the things that were before. maximized space. From here, banks pick up boxers directly to F&B centers, without the need to navigate escalators.


atrium phase 2. Image © Qingshan Wu

atrium phase 2. Image © Qingshan Wu



atrium phase 2. Image © Qingshan Wu

atrium phase 2. Image © Qingshan Wu


Actors: Another entrance to Nanjing East Road caters for a third demographic, which defines Kokaistudios as actors 'actors' and is seen as working in nearby offices. In order to facilitate frequent, more convenient Shimao Festival City, live escalators offer this group directly in the heart of the center. As space ‘on the back of the strategy, industrial tone sets through gray louver walls, glossy black glass. These elements combine to reinforce the efficiency and purpose of the space, and contrast with the more tourist-focused outdoor areas.


view from center Xizang Rd .. Image © Qingshan Wu

view from center Xizang Rd .. Image © Qingshan Wu


The Kokaistudios project shows how architectural restoration can cater for cities by retrofitting outdated shopping machines with modern lifestyle elements, and flexibility for the future. In this way, these large scale structures can be absorbed into the useful fabric of urban centers. In the case of Shimao Festival City, this represents an optimization and opening of space that was too long in the heart of Shanghai for the benefit, enjoyment and use of everyone.


scene from east nanjing Rd. Image © Qingshan Wu

scene from east nanjing Rd. Image © Qingshan Wu


.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.